info@navonjobs.com
|
+40 731 419 375
             
roEnglish

Care sunt soluțiile deficitului de personal din România?

Care sunt cauzele lipsei forței de muncă în domeniul construcțiilor din România?

Motivele lipsei forței de muncă din România sunt variate. În primul rând, au legătură cu dispariția aproape în totalitate a școlilor profesionale din țară. Nu sunt alocate destule resurse pentru pregătirea tinerilor în domeniul construcțiilor.

Angajatorii întâmpină această problemă atunci când caută să recruteze din rândul absolvenților, numărul lor fiind mult prea mic iar nivelul de pregătire fiind nepotrivit.

În prezent, deficitul de personal este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă angajatorii români. Nu doar că este foarte greu să angajeze personal calificat, dar se pare că majoritatea dintre persoanele apte să lucreze nu își doresc acest lucru. În acest context, personalul străin este soluția cea mai eficientă pentru menținerea activității firmelor.

Prin urmare, pentru ocuparea locurilor de muncă din România, companiile multinaționale, dar și firmele cu mai puțini angajați, apelează la firme de recrutare personal asiatic și străin. Desigur, nu toată piața românească este afectată de acest deficit, însă sunt anumite sectoare importante care au de suferit. Printre acestea se numără sfera construcțiilor, cea turistică și cea a vânzărilor cu amănuntul în domeniul alimentar.

 

Motivele pentru care angajatorii români apelează la diverse forme de colaborare cu firme de recrutare personal asiatic și străin sunt evidente și previzibile:

• migrația accentuată a forței de muncă către țări mai dezvoltate

• scăderea dramatică a natalității

• modificarea cerințelor și pretențiilor angajatorilor

• schimbările generate de noile tendințe de pe piața recrutărilor

 

Agenție recrutare forță de muncă asiatică și străină

Cei mai mulți angajați străini provin din Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Vietnam, India,dar și din Sudan sau Brazilia. Toți candidații noștri sunt aleși după un proces de selecție extrem de strict și profesional. Rezolvăm rapid toate formalitățile legate de serviciile de recrutare și plasare de muncitori asiatici.

Navon Jobs vă pune la dispoziție servicii de recrutare și plasare de muncitori asiatici cu experiență dovedită în următoarele domenii: Agricultură, Asistență/ Îngrijire bătrâni, Babysitter, Comerț, Construcții, Servicii Financiare,Industria Alimentară, IT, Horeca, Minerit, Inginerie mecanică și electrică, Producția de petrol și gaze, Servicii Publice, Livrare, Industria textilă, Transport, Fabricarea echipamentelor de transport și Utilități.

 

Recrutare muncitori străini

Navon Jobs îți este alături pe tot parcursul recrutării muncitorilor străini, dar și în procesul de integrare culturală a viitorilor tăi angajați asiatici. Vei avea parte de angajați loiali și productivi, care te vor ajuta să îți duci businessul acolo unde îți dorești!

Sistemul implementat de agenția noastră este unul simplificat, transparent și că ne implicăm total în găsirea celor mai bune soluții pentru afacerea ta. Asigurăm tuturor candidaților o perioadă de training și o introducere în cultura românească înainte de a ajunge în România. Ne asigurăm că atât clientul care a apelat la serviciile noastre este mulțumit, cât și muncitorii recrutați sunt satisfăcuți de condițiile noului loc de muncă.

Oferim servicii conexe ce țin de obținerea documentației necesare pentru angajare,susținerea oamenilor în vederea integrării post-angajare, medierea situațiilor și a discuțiilor între companii și instituțiile din țara de origine a angajaților și nu numai.

 

Navon Jobs – o agenție de top de recrutare si plasare de forță demuncă asiatică și străină pentru angajatorii din România

Navon Jobs este o agenție de top de recrutare si plasare de forță de muncă asiatică și străină pentru angajatorii din România.

Întrucât angajamentul nostru este să facem parte din povestea dumneavoastră de succes, personalul nostru este instruit și are experiență pentru a ne asigura că preocupările clienților noștri sunt tratate serios și abordate în mod echitabil. Ne ocupăm personal de selecția candidaților și le asigurăm o perioadă de training și o introducere în cultura românească înainte de a ajunge în România Folosim agenții de top de verificare a creditelor pentru a efectua verificări complete ale antecedentelor penale ale tuturor candidaților noștri.Recrutarea de personal asiatic și străin nu se încheie însă aici pentru o firmă serioasă,așa cum este Navon Jobs – rămânem aproape de clienții noștri și de muncitorii recrutați pentru a contribui la integrarea lor la noul loc de muncă și în societatea românească.

Doriți să recrutați personal asiatic pentru afacerea dumneavoastră?

Related Posts

Leave a Reply

Call Now Button