info@navonjobs.com
|
+40 731 419 375
             
roEnglish

Recrutarea muncitorilor asiatici – o variantă în fața crizei forței de muncă din România

Criza de forță de muncă din România este un fapt cunoscut la nivel național. Companiile mari sau mici duc lipsă de angajați, întrucât cei mai mulți români aleg să lucreze în străinătate, în țări precum Germania, Spania, Italia sau Anglia. Plecarea acestora pe o perioadă îndelungată sau doar în sezonul estival, creează vulnerabilități pe piața muncii. Pandemia a accentuat această problemă, întrucât multe companii au dat faliment din cauza economiei scăzute. Cei mai afectați au fost angajații din sectoare precum industria prelucrătoare, construcţii, sectorul auto, comerţ, hoteluri şi restaurante.

Cauzele acestui deficitului de personal sunt multiple:

– Romania se află pe locul 2 in lume, la capitolul emigranti, locul 1 fiind ocupat de Siria. Au plecat câteva milioane de oameni din segmentul forței de muncă active. Iar acest fapt s-a accentuat după intrarea României în Uniunea Europeană.

– Din cauza faptului că România a fost percepută ca o țară cu o forță de muncă low-cost, interesul pentru automatizarea muncii a fost mult mai scazut decât în alte țări ale UE.

– sistemul educațional din România nu îi învață pe copii despre aspectul deficitului ocupării forței de muncă din România și consecințele acestui fapt

Cererea muncitorilor străini a fost mare, însă, anul trecut. Din contingentul de 30.000 de lucrători străini stabilit pentru anul 2020, până la finalul anului au fost eliberate 27.258 avize de angajare (90,8% din total), potrivit informațiilor transmise de către Inspectoratul General pentru Imigrări.

La finalul anului 2020, Guvernul a revizuit estimările pentru 2021 și a ajuns la un contingent mai mic, de doar 25.000 de muncitori străini pentru piața forței de muncă din România. Dar lucrurile s-au schimbat. Dacă la început premierul Câțu a decis majorarea cu 10.000 a contingentului de lucrători străini, acum numărul a fost stabilit la un total de 50.000 de muncitori. Acest lucru se datorează lipsei forței de muncă. Este nevoie de un număr de 160.000 me muncitori pentru piața de muncă din România.

​Recrutarea muncitorilor asiatici – o alternativă viabilă în diminuarea crizei forței de muncă

Deficitul forței de muncă din România îi obligă pe investitori să apeleze la muncitori străini pentru a nu risca să intre în faliment. Așa-zisul import de muncitori străini din țări non-UE, în special din Asia este din ce în ce mai căutat. Angajatorii români au început să angajeze muncitori străini calificați sau necalificați pentru diferite sectoare. Costurile pentru personalul trimis din Asia este deja cunoscut de la început, acestea rămânând relativ constante pe întreaga perioadă de angajare. Muncitorii străini vin să lucreze pe o perioadă determinată de doi ani, astfel rata de retenție este foarte bună. Înlocuirea frecventă a personalului presupune costuri adiționale, lucru nefavorabil pentru dezvoltarea firmei.

Pentru cei care vor să angajeze cetățeni străini, nivelul minim de salarizare este de 2.350 lei brut, începând cu data de 13.01.2021.

Pentru a veni în sprijinul angajatorilor din diverse industrii, precum cea hotelieră, HoReCa, servicii, producție, constucții, agricultură, industria ușoară, Navon Jobs oferă servicii complete de recrutare și angajare muncitori străini. Agenția vă oferă personal străin din următoarele țări precum Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Vietnam, India, Bangladesh dar și din Sudan sau Brazilia. Toți oamenii recrutați sunt muncitori, de încredere, responsabili și pregătiți pentru orice situație de muncă.

De ce să alegi Navon Jobs

Navon Jobs oferă soluții inovatoare de recrutare a forței de muncă asiatică și străină, conectând potențialul uman la puterea afacerilor. Servim atât organizații mari, cât și mici, din toate sectoarele de industrie prin serviciile sale.

Procesul de listare și selecție este unul dintre reperele cheie ale activității noastre. Asigurăm calitatea candidaților pentru a ne asigura că toți candidații sunt corecți, în funcție de abilitățile necesare. Deoarece angajamentul nostru este să facem parte din povestea dumneavoastră de succes, personalul nostru este instruit și are experiență pentru a ne asigura că preocupările clienților sunt tratate serios și abordate în mod echitabil.

De asemenea alegând agenția Navon Jobs:

garantăm înlocuirea gratuită a resursei umane în cazul în care aceasta nu se potrivește mediului de lucru;

punem la dispoziție un consultant dedicat;

ne ocupăm personal de selecția candidaților;

asigurăm tuturor candidaților o perioadă de training și o introducere în cultura românească înainte de a ajunge în România;

rezolvăm rapid toate formalitățile legate de serviciile de recrutare și plasare de muncitori asiatici;

DORIȚI SĂ RECRUTAȚI FORȚĂ DE MUNCĂ ASIATICĂ PENTRU AFACEREA DUMNEAVOASTRĂ?

Related Posts

Leave a Reply

Call Now Button