info@navonjobs.com
|
+40 731 419 375
             
ro

Care sunt responsabilitățile angajatorilor în procesul de angajare de forță de muncă asiatică și străină?

Din cauza deficitului de angajați, care se acutizează de la un an la altul, România s-a transformat din exportator în importator de forță de muncă. Procesul de angajare sau detașare a unui cetățean străin în România este unul de durată și se poate extinde pe o perioadă de la patru la șase luni sau chiar mai mult (similar cu alte state membre). Din start vă spunem că această perioadă este mult scurtată dacă lucrați cu Navon Jobs, personalul asiatic pe care vi-l oferim pentru angajare fiind deja în țară într-un număr care poate acoperi cererile.

Ce responsabilități au companiile care angajează imigranți asiatici?

În România, angajarea cetățenilor străini se realizează în baza avizului de angajare, solicitat de angajator și eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări, prin formațiunile sale teritoriale. De cele mai multe ori, angajarea personalului străin, cu atât mai mult angajarea unor oameni care vin din afara spațiului european, este un proces de durată, care implică o serie de aspecte legislative. Personalul asiatic și străin se supune legislației de muncă din România, prin urmare angajatorii vor avea aceleași drepturi și obligații față de ei.
Navon Jobs este o agenție de recrutare si plasare de forță de muncă asiatică și străină pentru angajatorii din România.
Pentru a satisface nevoia de forță de muncă a angajatorilor români, Navon Jobs oferă soluții și personal asiatic și străin într-un timp mult mai scurt decât ar putea oferi orice altă agenție. De asemenea, în condițiile în care personalul asiatic sau străin pe care l-am recrutat pentru angajator nu corespunde sau nu se integrează la locul de muncă, înlocuim gratuit persoanele respective!

Procedura angajării străinilor de către angajatori, persoane fizice sau juridice din România, necesită parcurgerea următoarelor etape:

  • obţinerea avizului de angajare;
  • obţinerea unei vize de lungă şedere;
  • obţinerea dreptului de şedere;
  • eliberarea unui permis de şedere în scop de muncă / în scop de detaşare.

De ce să alegi personal asiatic pentru compania ta

Personalul asiatic este bine pregătit si foarte serios. Mai mult decât atât, asiaticii lucrează rapid și eficient. Majoritatea celor care vin din Asia sunt vorbitori de limba engleză, ceea ce ajută mult angajatorul, dar și relațiile de muncă dintre asiatici și colegii români. Mai mult, asiaticii sunt foarte productivi, se adaptează ușor cerințelor de la locul de muncă și tratează jobul cu multă responsabilitate. În plus, angajații asiatici sunt dispuși să lucreze și peste program, considerând că așa aduc un plus de valoare companiei.
Nu în ultimul rând, calificarea candidaților asiatici este un argument solid pentru care recrutarea lor poate fi benefică pentru firma ta. Aceștia sunt pregătiți într-o gamă vastă de domenii, de la construcții, la industria HoReCa și sfera de îngrijire și educație. Angajații asiatici sunt aleși direct de către specialiștii noștri, pe baza aptitudinilor dovedite în urma interviului, a testului în limba engleză, precum și în urma probelor practice.
Spre exemplu, muncitorii vietnamezi se remarcă prin rezistența fizică și posibilitatea de a lucra peste programul obișnuit astfel încât să-și atingă obiectivele stabilite. Prezentabili, harnici și dornici să muncească, forța de muncă din Vietnam poate face cu adevărat diferența pe piața muncii din România.

Despre Navon Jobs

Din cauza deficitului de angajați, care se acutizează de la un an la altul, România s-a tranformat din exportator în importator de forță de muncă. Așa se face că, în prezent, Navon Jobs aduce pe piața locală a muncii angajați din Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Pakistan, Bangladesh, India, Sudan, Brazilia. Recrutăm personal asiatic și străin din Nepal, Sri Lanka, Vietnam, India, Pakistan, Bangladesh, Sudan, Brazilia și alte piețe emergente în următoarele domenii de activitate: Agricultură, Asistență/ Îngrijire bătrâni, Babysitter, Comerț, Construcții, Servicii Financiare, Industria Alimentară, IT, Horeca, Minerit, Inginerie mecanică și electrică, Producția de petrol și gaze, Servicii Publice, Livrare, Industria textilă, Transport, Fabricarea echipamentelor de transport și Utilități.
Calificarea candidaților asiatici este un argument solid pentru care recrutarea lor poate fi benefică pentru firma ta. Aceștia sunt pregătiți într-o gamă vastă de domenii pentru care recrutăm personal asiatic, de la construcții, la industria HoReCa.
Asiaticii reprezintă în acest moment o opțiune viabilă pentru soluționarea efectelor deficitului de pe piața forței de muncă din România. Întrucât angajamentul nostru este să facem parte din povestea dumneavoastră de succes, personalul nostru este instruit și are experiență pentru a ne asigura că preocupările clienților sunt tratate serios și abordate în mod echitabil. Folosim agenții de top de verificare a creditelor pentru a efectua verificări complete ale antecedentelor penale ale tuturor candidaților noștri.

Doriți să recrutați personal asiatic pentru afacerea Dvs.?

Related Posts

Leave a Reply