info@navonjobs.com
|
+40 731 419 375
             
roEnglish

Muncitorii din Bangladesh – forță de muncă majoră în România

România prezintă un deficit semnificativ în ceea ce privește forța de muncă. Investitorii și companiile din România apelează din ce în ce mai des la muncitori din țările străine pentru a face față cererilor clienților. Multe companii pot risca să ajungă în insolvență din cauza unor amenzi pe care trebuie să le plătească. Lipsa forței de muncă poate duce la scăderea dezvoltării firmei, la întârzierea livrărilor comenzilor către clienți, precum și acumularea anumitor datorii care ar putea aduce falimentul companiei. De aceea, creșterea forței de muncă din România este atât de necesară. Românii preferă să lucreze în străinătate, în țări precum Germania, Spania, Italia sau Franța, considerând că acolo vor putea avea mai multe oportunități de angajare și vor primi salarii mai mari. Multți aleg să-și părăsească țara, lăsându-și copii singuri cu bunicii lor.

Forța de muncă din Bangladesh

În ultima perioadă, angajatorii, atât companiile mici cât și multinaționalele, aleg din de în ce mai des să apeleze la agenții de recrutare muncitori Bangladesh. La începutul anului 2021, autoritățile din Bangladesh au anunțat că Singapore și România vor recruta 12.000 de muncitori din Bangladesh, un număr semnificativ, care ar putea rezolva deficitul forței de muncă din anumite sectoare. România a recrutat un număr de 2000 de cetățeni din Bangladesh, pentru a putea face față nivelului scăzut de lucrători din anumite sectoare: turism, agricultură, construcții, horeca, sau transport.

Forța de muncă insuficientă de pe litoral este evidentă în sezonul estival, când angajatorii sunt nevoiți să angajeze muncitori străini. Oamenii din Bangladesh reprezintă soluția ideală, întrucât sunt muncitori, responsabili, și dornici să muncească în orice domeniu. Peste 13 milioane de oameni din Bangladesh lucrează în alte țări.

Forță de muncă din Bangladesh pentru următoarele industrii: HoReCa, Agricultură, Construcții

În domeniul HoReCa, investitorii români duc lipsă de forță de muncă. Astfel, muncitorii din Bangladesh sunt căutați de aceștia, întrucât sunt de încredere, responsabili și loiali. Agenția Navon Jobs oferă servicii de calitate și recrutează pentru dumneavoastră muncitori de încredere, calificați sau necalificați pentru următoarele poziții: ospătar, bucătar, ajutor de bucătar, barman, brutar, patiser, sau spălător de vase. Toți oamenii din Bangladesh selectați să lucreze în domeniul Horeca cunosc limba engleză. Adaptabilitatea la diferite medii si situatii, dar și rezistența la stres constituie un avantaj important.

În domeniul Agriculturii, muncitorii din Bangladesh sunt puternici, rezistenți, cu o anduranță fizică bună. Oamenii din Bangladesh au îndeplinit întotdeauna cerințele angajatorilor români, astfel că investitorii din România au încredere deplină în experiența lor. Peste mai mult de cetățeni din Bangladesh sunt fermieri, astfel că știu care le sunt atribuțiile în acest domeniu. În sectorul agricol este o nevoie urgentă de muncitori, astfel că muncitorii din Bangladesh, cu experiența lor în acest domeniu, reprezintă o alternativă bună.

În domeniul Construcțiilor, muncitorii din Bangladesh au dovedit că se pot descurca și în acest sector. Rezistenți, cu o anduranță fizică bună, responsabili cu sarcinile pe care le primesc, brăbații din Bangladesh reprezintă soluția pentru criza forței de muncă din domeniul construcțiilor. Spiritul de echipă, anduranța și îndemânarea reprezintă doar câteva dintre calitățile care îi recomandă pentru domeniul construcțiilor.

Salariile minime pentru angajarea cetățenilor străini

În urma modificărilor legale, în data de 13.01.2021, salariul minim pe economie pentru cetățenii români a fost stabilit la 2300 de lei brut pentru un program de lucru normal.

Pentru cei cu studii superioare nivelul minim de salarizare a rămas la 2.350 lei Brut.

Pentru cei care vor să angajeze cetățeni străini, nivelul minim de salarizare este de 2.350 lei brut, începând cu data de 13.01.2021.

Companiile care activează în domeniul construcțiilor și care intenționează să angajeze sau au angajat cetățeni străini au obligația de a le asigura un salariu de minim 3000 lei brut pe luna conform OUG 43 din 12.06.2019, care rămâne în vigoare până în anul 2028.

Navon Jobs – o agenție de recrutare de încredere

Navon Jobs vă pune la dispoziție servicii de recrutare și plasare de muncitori asiatici cu experiență dovedită în următoarele domenii: Agricultură, Asistență/ Îngrijire bătrâni, Babysitter, Comerț, Construcții, Servicii Financiare, Industria Alimentară, IT, Horeca, Minerit, Inginerie mecanică și electrică, Producția de petrol și gaze, Servicii Publice, Livrare, Industria textilă, Transport, Fabricarea echipamentelor de transport și Utlitități. Noi vă oferim cea mai bună soluție pentru scăderea continuă a forței de muncă din România: recrutarea și plasarea forței de muncă din Bangladesh.

DORIȚI SĂ RECRUTAȚI Muncitorii din Bangladesh PENTRU AFACEREA DUMNEAVOASTRĂ?

Leave a Reply

Call Now Button