[email protected]
|
+40 733 760 777
             
ro

Locuri de muncă pentru muncitorii necalificați din Asia

Există numeroase locuri de muncă pentru muncitorii necalificați din Asia. România este în plină criză de forță de muncă, iar asta se poate observa cel mai bine în industria HoReCa, agriolă sau a construcțiilor. Românii aleg să lucreze în țări precum Germania, Italia, Spania sau Grecia. Astfel, investitorii români, micii sau marii antreprenori sunt în deficit de muncitori. Acest lucru se poate remarca prin prezența din ce în ce mai mare a muncitorilor asiatici pe șantierele în lucru, sau în diferite restaurante. De ce aleg românii să angajeze muncitori necalificați sau calificați din partea asiatică? Răspunsul este simplu. Cetățenii din Bangladesh, Nepal, Vietnam, Sri Lanka sau alte zone din Asia sunt recunoscuți pentru firea lor muncitoare, fiind responsabili cu atribuțiile primite din partea angajatorilor români. Anunțurile cu “locuri de muncă muncitori necalificați” sunt din ce în ce mai răspândite, întrucât lipsa forței de muncă din România îi determică pe angajatorii Români să apeleze la muncitori din Asia.

România crește numărul de muncitori necalificați străini
România este în criză de muncitori. România crește numărul de muncitori necalificați străini la 100.000 de lucrători pentru anul viitor.

La finalul anului 2020, Guvernul a revizuit estimările pentru 2021 și a ajuns la un contingent mai mic, de doar 25.000 de muncitori străini pentru piața forței de muncă din România. Dar lucrurile s-au schimbat. Dacă la început premierul Câțu a decis majorarea cu 10.000 a contingentului de lucrători străini, acum numărul a fost stabilit la un total de 50.000 de muncitori. Acest lucru se datorează lipsei forței de muncă. Este nevoie de un număr de 160.000 me muncitori pentru piața de muncă din România.

Conform Inspectoratului General pentru Imigrări, în cazul contingentului de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă pentru anul 2020, stabilit la 30.000 de lucrători, până la sfârșitul anului 2020 au fost eliberate 27.258 avize de angajare, adică 90,8% din total.

Până la data de 30 iunie 2021, au fost eliberate un număr de 14.066 de avize de angajare. Făcând o comparație cu anul 2020, în prima parte a anului 2021 s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cereri, cu aproape 5.000 de cereri.

Numărul muncitorilor străini pentru anul 2021 se ridică la 35.000, un număr record pentru această perioadă. Din cauza pandemiei, multe industrii au avut de suferit, în special HoReCa, întrucât multe restaurante au dat faliment.

Pentru anul 2022, Guvernul Român a decis să dubleze numărul muncitorilor străini la 100.000 de lucrători.
În primele zece luni ale anului 2021, România a înregistrat 309.000 de locuri noi de muncă, cu aproape 10.000 mai mult față de anul trecut.

De ce să alegi muncitori din Asia?

Forța de muncă din Asia este căutată de mulți antreprenori din România mai ales în industria HoReCa, construcții, agricolă sau Babysitting.

Muncitori asiatici pentru industria HoReCa

Muncitorii asiatici pentru industria HoReCa sunt din ce în ce mai căutați de antreprenorii români. Fie că vorbim de locuri de muncă pentru muncitori necalificați sau calificați, țări precum Nepal, Vietnam, Sri Lanka sau Filipine furnizează un număr mare de lucrători pentru industria din România. Muncitorii asiactici sunt loiali, cu experiență în domeniul în care activează, responsabili și devotați angajatorilor. Aceștia sunt angajați în restaurante, cafenele, hoteluri sau pensiuni pe poziții diverse: chelner, bucătar, ajutor de bucătar, spălător de vase sau menajeră.

Muncitorii din Bangladesh sunt ideali pentru industria HoReCa. Personalul din Asia este rezistent la stres și este loial angajatorilor români. Un criteriu important de care ținem cont în recrutarea resursei umane din acest domeniu este reprezentat de experiența din țara de origine.

Navon Jobs este o agenție de recrutare personal asiatic, care vă poate furniza muncitori calificați sau necalificați ideali pentru orice industrie.

Muncitorii asiatici pentru industria Construcții

Industria Construcții este în deficit de lucrători. Sunt căutate locurile de muncă pentru muncitori necalificați din Asia. Muncitorii asiatici sunt rezistenți, cu o anduranță fzică bună, fiind responsabili cu toate sarcinile pe care le primesc din partea angjatorilor. Navon Jobs vă pune la dispoziție muncitori calificați și necalifacți pentru posturi precum zidar, sudor sau inginer. Toți candidații sunt selectați după anumite criterii și vor fi supuși la anumite prober pentru a-și dovedi calificarea în domeniu.

Muncitorii asiatici pentru industria Babysitting

Pentru industria Babysitting, bonele și menajerele din Filipine sunt la mare căutare. Acestea sunt apreciate de români pentru seriozitatea și experința de care dau dovadă. Femeile din Asia sunt răbdătoare, calme și se adaptează ușor la metodele angajatorului de a-și educa copii.

Navon Jobs – agenție de recrutare personal asiatic

Navon Jobs oferă soluții inovatoare de recrutare a forței de muncă asiatică și străină, conectând potențialul uman la puterea afacerilor. Servim atât organizații mari, cât și mici, din toate sectoarele de industrie prin serviciile sale.
Procesul de listare și selecție este unul dintre reperele cheie ale activității noastre. Asigurăm calitatea candidaților pentru a ne asigura că toți candidații sunt corecți, în funcție de abilitățile necesare. Deoarece angajamentul nostru este să facem parte din povestea dumneavoastră de succes, personalul nostru este instruit și are experiență pentru a ne asigura că preocupările clienților sunt tratate serios și abordate în mod echitabil.
De asemenea alegând agenția Navon Jobs:
– garantăm înlocuirea gratuită a resursei umane în cazul în care aceasta nu se potrivește mediului de lucru;
– punem la dispoziție un consultant dedicat;
– ne ocupăm personal de selecția candidaților;
– asigurăm tuturor candidaților o perioadă de training și o introducere în cultura românească înainte de a ajunge în România;
– rezolvăm rapid toate formalitățile legate de serviciile de recrutare și plasare de muncitori asiatici;

DORIȚI SĂ RECRUTAȚI MUNCITORI ASIATICI PENTRU AFACEREA DUMNEAVOASTRĂ?

Sunt de acord ca datele mele (nume, email, telefon) sa fie prelucrate de Navon Jobs SRL in vederea comunicarii si interesului legitim al acesteia.

Related Posts

Leave a Reply

Call Now Button