[email protected]
|
+40 733 760 777
             
roEnglish

Forță de muncă Asia: tot ce trebuie să știi despre recrutare personal asiatic

Dacă ești în căutare de forță de muncă Asia, atunci Navon Jobs este locul ideal de unde poți să recrutezi muncitori asiatici, calificați sau necalificați. Criza forței de muncă în România este din ce în ce mai evidentă. Cetățenii români aleg să părăsească țara natală, astfel angajatorii se văd nevoiți să apeleze la țări precum Vietnam, Bangladesh sau Nepal pentru a asigura numărul necesar pentru ocuparea forței de muncă. Acest lucru este confirmat de numărul record de avize al străinilor care capătă permis de muncă în țara noastră.
Prin Ordonanța nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, Guvernul stabilește anual numărul muncitorilor străini care pot fi acceptați în statul român, în funcție de nevoile angajatorilor din anul respectiv.

În anul 2020, în contextul epidemiei cu Sars-Cov-2, numărul documentelor emise în scop de muncă a scăzut cu aproape 6.000, fiind eliberate în total 17.578 de avize angajare/detașare.
Pentru anul 2021 a fost stabilit un contingent de 50.000 de lucrători străini, mărit de la 25.000.
Domeniile de angajare sunt vaste, însă deficitul cel mai mare este în sectorul construcțiilor.

Domenii recrutare forță de muncă asiatică

Navon Jobs pune la dispoziția dumneavoastră, asiatici pentru următoarele domenii de activitate:

 • HoReCa
 • Construcții
 • Industrie alimentară
 • Asistență/Îngrijire
 • Minerit
 • IT
 • Financiar
 • Industrie textilă
 • Transport
 • Livrare
 • Servicii publice
 • Petrol și Gaze.

​Recomandări recrutare forță de muncă Asia pe domenii de activitate

Forța de muncă din Bangladesh este recomandată pentru următoarele domenii: HoReCa, Agricultură, Construcții

În domeniul HoReCa, investitorii români duc lipsă de forță de muncă. Astfel, muncitorii din Bangladesh sunt căutați de aceștia, întrucât sunt de încredere, responsabili și loiali. Agenția Navon Jobs oferă servicii de calitate și recrutează pentru dumneavoastră muncitori de încredere, calificați sau necalificați pentru următoarele poziții: ospătar, bucătar, ajutor de bucătar, barman, brutar, patiser, sau spălător de vase. Toți lucrătorii din Bangladesh selectați să lucreze în domeniul Horeca cunosc limba engleză. Adaptabilitatea la diferite medii si situatii, dar și rezistența la stres constituie un avantaj important.

În domeniul Agriculturii, muncitorii din Bangladesh sunt puternici, rezistenți, cu o anduranță fizică bună. Oamenii din Bangladesh au îndeplinit întotdeauna cerințele angajatorilor români, astfel că investitorii din România au încredere deplină în experiența lor. Peste mai mult de cetățeni din Bangladesh sunt fermieri, astfel că știu care le sunt atribuțiile în acest domeniu. În sectorul agricol este o nevoie urgentă de muncitori, astfel că muncitorii din Bangladesh, cu experiența lor în acest domeniu, reprezintă o alternativă bună.

În domeniul Construcțiilor, muncitorii din Bangladesh au dovedit că se pot descurca și în acest sector. Rezistenți, cu o anduranță fizică bună, responsabili cu sarcinile pe care le primesc, brăbații din Bangladesh reprezintă soluția pentru criza forței de muncă din domeniul construcțiilor. Spiritul de echipă, anduranța și îndemânarea reprezintă doar câteva dintre calitățile care îi recomandă pentru domeniul construcțiilor.

Forța de muncă din Vietnam este recomandată pentru următoarele domenii: HoReCa, Construcții, Agricultură și Asistență/Îngrijire

În domeniul HoReCa, companiile române duc o lipsă accentuată a forței de muncă. Personalul dintr-un restaurant, sau cafenele trebuie să fie mare pentru ca marile lanțuri să facă față cerințelor clienților. Muncitorii vietnamezi sunt responsabili, calmi și respectuoși, îndeplinindu-și toate atribuțiile cu mare seriozitate. Posturi precum ospătar, bucătar, ajutor de bucătar, barman sau spălător de vase sunt funcțiile pe care muncitorii din Vietnam le ocupă.

În industria Asistență/Îngrijire, femeile din Vietnam sunt foarte căutate pentru îngrijirea următoarelor categorii de persoane care au nevoie de asistența cuiva: persoanele care sunt în situaţie de risc şi au nevoie urgentă de îngrijiri personale, persoane care au o boală cronică şi au nevoie de îngrijiri, cei care sunt singuri şi, pe lângă o boală cronică fizică, dezvoltă şi o boală mentală. Muncitoarele din Vietnam sunt ordonate și își tratează clienții cu respect, fiind recunoscute pentru profesionalismul lor în această industrie. Femeile din Asia acordă o importanță mare acestor persoane care nu-și pot purta singure de grijă. Sunt conștiente că nu se pot îngriji singure, așa că îsi tratează toți pacienții diferit, în funcție de nevoile fiecăruia.

În industria Construcțiilor, muncitorii necalificați din Vietnam sunt puternici, rezistenți, cu o anduranță fizică bună. Investitorii din România aleg cu încredere bărbații din această țară asiatică, întrucât fac față oricăror cerințe și își iau în serios munca. Nu sunt adepții pauzelor lungi și lucrează foarte bine în echipă. De asemenea, Navon Jobs vă pune la dispoziție și muncitori calificați pentru următoarele poziții: dulgheri, zidari, fierari, instalatori.

În industria Agriculturii, muncitorii vietnamezi sunt pe deplin eficienți și vă puteți baza pe ei întotdeauna că vor veni a doua zi la muncă. Le place să lucreze cu animalele, fiind apropiați de natură. Românii preferă să stea departe de acest sector, întrucât li se pare înjositor să lucreze cu animale. De aceea, investitorii români au în vedere muncitorii străini, deoarece sunt responsabili și atenți la tot ce se întâmplă în jurul lor. Muncitorii vietnamezi vă vor îndeplini orice dorință și nu se vor da la o parte de la nicio atribuție. Fermele și culturile agricole sunt interesate de vietnamezi, fiind impresionați de forța lor de muncă și de dedicarea pe care o acordă muncii lor.

Forța de muncă din Nepal este recomandată pentru următoarele domenii: HoReCa, Construcții, Agricultură și Producție

În domeniul HoReCa, nepalezii reprezintă alegerea ideală pentru ocuparea unui post de bucătar, ajutor bucătar, ospătar, patiser, brutar, barman, personal calificat și necalificat pentru hoteluri. Aceștia sunt recrutați cu atenție de agenția noastră, întrucât aceștia sunt recunoscuți în România pentru responsabilitatea dovedită. Sunt respectuoși și se integrează repede în orice mediu de muncă.

În domeniul construcțiilor, muncitorii din Nepal sunt căutați de firmele de construcții din România, întrucât lipsa forței de muncă este din ce în ce mai evidentă. Muncitorii români preferă să lucreze în străinătate, în speranța că vor găsi condiții de lucru mai bune. Spiritul de echipă și atenția de care dau dovadă sunt câteva dintre calitățile care îi recomandă pentru acest domeniu. Cetățenii din Nepal sunt dornici să lucreze în România, întrucât este un domeniu bine plătim. Recrutăm personal din Nepal, calitatea muncii lor fiind recunoscută de angajatorii români.

În domeniul agriculturii, nepalezii sunt alegerea ideală. Sunt muncitori și obișnuiți să lucreze în condiții mult mai dificile față de cele din România. Economia Nepalului se bazează în mare parte pe agricultură, astfel că muncitorii nepalezi sunt obișnuiți să lucreze în acest domeniu. Angajatorii români vor fi impresionați de puterea lor de muncă, întrucât muncitorii din Nepal au experiență în lucrul în condiții climatice nefavorabile. Aceștia sunt mai rentabili și costurile de angajare sunt mai mici comparativ cu alte țări exportatoare de forță de muncă.

În industria textilă, industria producătoare de încălțăminte, nepalezii sunt cunoscuți pentru îndemânarea lor, având abililtățile necesare de confecționa materiale de calitate. Aceștia sunt capabili să execute atât sarcini ce necesită o atenție sporită, cât și acțiuni repetitive, de rutină. Angajatorii români aleg să accepte forță de muncă din Nepal, deoarece muncitorii nepalezi sunt extrem de loiali angajatorilor și dedicați îndatoririlor lor.

Forța de muncă din Sri Lanka este recomandată pentru următoarele domenii: HoReCa, Construcții, Agricultură

În domeniul HoReCa, muncitorii din Sri Lanka pot fi angajați ca și ospătar, bucătar, ajutor de bucătar, spălător de vase, barman sau brutar, în funcție de cerințele angajatorilor. Pentru derularea în bune condiții și dezvoltarea afacerii dumneavoastră, Navon Jobs vă pune la dispoziție lucrători din Sri Lanka, cunoscători de limbă engleză, care demonstrează disciplină, seriozitate și eficiență. Respectarea normelor de igienă este o regulă importantă în acest sector, de aceea agenția noastră alege cu grijă muncitori responsabilli, care vor îndeplini cu succes toate atribuțiile postului.

În Agricultură, vă recomandăm personal din Sri Lanka. Sunt harnici și capabili de reziste la eforturi fizice. Aceștia sunt dornici să lucreze într-o țară europeană și sunt mulțumiți de condițiile oferite de angajatorii români. Asiaticii se concetrează pe munca prestată și nu se lasă distrași de anumiți factori care ar putea să le distragă atenția.

În Construcții, se poate observa o deficiență majoră în rândul angajaților. Românii preferă să lucreze în străinătate, lucru ce se poate oberva pe șantiere, unde muncitorii asiatici sunt din ce în ce mai mulți. Sri Lanka este o țară furnizoare de muncitori calificați și necalificați, potriviți pentru domeniul construcțiilor.

Procesul de recrutare personal asiatic – cum funcționează?

Procesul de recrutare personal asiatic este unul complex. Navon Jobs este o agenție de recrutare personal asiatic, ce asigură calitatea și potrivirea candidaților, cu standarde și profesionalism consecvent. Echipa Navon Jobs se asigură că toți candidații din Asia se încadrează în cerințele angajatorului. Agenția se ocupă de tot ce implică serviciile de imigrare pentru viitorii angajați: obținerea vizelor, obținerea autorizațiilor de muncă și a permiselor de ședere în România. Ne dorim ca fiecare angajat să fie mulțumit de servicile oferite, pentru și muncitorii recrutați să fie satisfăcuți de condițiile noului loc de muncă.
Navon Jobs recrutează muncitori din țări precum: Nepal, Bangladesh, Sri Lanka, Vietnam, India, Pakistan, Sudan sau Brazilia.

În contextul economic actual, angajatorii români sunt în căutare de forță de muncă. Din nefericire, tot mai mulți români decid să se angajeze în țări precum Germania, Italia sau Spania. Astfel, angajatorii din România duc lipsă de personal calificat sau necalificat, însă agențiile de recrutare personal străin vin cu soluția ideală pentru toți antreprenorii aflați în această situație care le poate aduce falimentul afacerii.
Navon Jobs vă oferă servicii complete de recrutare și vă garantează că toți recruții vor fi la nivelul așteptărilor dumneavoastră. Agenția de recrutare se adresează atât organizațiilor mari, cât și celor mici, din toate sectoarele de industrie. Toate procesele de recrutare personal asiatic se vor derula conform unei proceduri stabilite împreună cu angajatorii, astfel încât aceștia vor fi mereu la curent cu toate activitățile care se desfășoară.

Condiții recrutare muncitori asiatici

Recrutarea muncitorilor asiatici se face în anumite condiții:
– Angajatul străin se încadrează în contingentul anual aprobat prin Hotărâre a Guvernului
– Locurile de muncă vacante nu sunt ocupate de cetățeni români ,de cetățeni ai statelor membre UE/SEE/CE sau de rezidenți permanenți pe teritoriul României
– Angajatul străin face dovada că este apt din punct de vedere medical fiind astfel capabil să desfășoare munca cerută
– Angajatul străin nu are antecedente penale care să fie incompatibile cu activitatea pe care o va desfășura pe teritoriul României
– Angajatul străin face dovada de pregătire profesională, experiență în activitatea solicitată
– Angajatorul are achitate la zi toate taxele către bugetul de stat
– Angajatorul nu are antecedente în ultimii trei ani cu privire la angajarea muncitorilor fără contract de muncă

Care sunt etapele de angajare a cetățenilor străini?

Angajatorii români care intenționează să recruteze forță de muncă din țările aflate în afara spațiului european, trebuie să aibă în vedere următoarele etape:
– obținerea avizului de angajare
– obținerea vizei de lungă ședere
– eliberarea permisului de ședere în scop de muncă.
Desigur, aceste etape sunt complet acoperite în colaborarea cu agențiile de recrutare personal asiatic, așa cum este Navon Jobs.

Salariile minime necesare pentru angajarea cetățenilor străini

În urma modificărilor legale, în data de 13.01.2021, salariul minim pe economie pentru cetățenii români a fost stabilit la 2300 de lei brut pentru un program de lucru normal.

Pentru cei cu studii superioare nivelul minim de salarizare a rămas la 2.350 lei Brut.

Pentru cei care vor să angajeze cetățeni străini, nivelul minim de salarizare este de 2.350 lei brut, începând cu data de 13.01.2021.

Companiile care activează în domeniul construcțiilor și care intenționează să angajeze sau au angajat cetățeni străini au obligația de a le asigura un salariu de minim 3000 lei brut pe luna conform OUG 43 din 12.06.2019, care rămâne în vigoare până în anul 2028.

Recrutare muncitori din Asia: ultimele modificări legislative

Cetățenii străini pot fi încadrați în muncă în baza unui venit salarial egal cu salariul minim brut la nivel național, față de salariul mediu brut, pragul minim de încadrare anterior.
Reducerea salariului minim de încadrare pentru lucrătorii înalt calificați, de la echivalentul a patru salarii medii brute la nivel național, la două salarii medii brute la nivel național.
Înjumătățirea taxelor de eliberare a avizelor de muncă, respectiv 100 € de la 200 € în cazul avizului de angajare pentru lucrător permanent, detașat, transfrontalier, stagiar, înalt calificat, au pair, iar pentru avizul de muncă pentru lucrător sezonier, angajatorul va achita echivalentul în lei a 25 € de la 50 € cât achita anterior adoptării Legii nr. 247/2018.

De ce să alegi agenția de recrutare Navon Jobs pentru recrutarea muncitorilor din Asia?

Navon Jobs este o agenție de recrutare personal asiatic de încredere, care vă va rezolva rapid toate formalitățile legate de serviciile de recrutare și plasare de muncitori asiatici. De asemenea, în cazul în care muncitorul ales nu se încadrează în cerințele angajatorului, atunci agenția garantează înlocuirea gratuită a resursei umane. Dacă alegeți să apelați la Navon Jobs, veți beneficia de o echipă instruită și experimentată și de consultanță gratuită 24/7. În cazul în care aveți nelămuriri sau întrebări legate de procesul de recrutare, puteți să contactați agenția prin chat, e-mail sau apel telefonic. Toți candidații sunt aleși după un proces de selecție extrem de strict și profesional.

DORIȚI SĂ RECRUTAȚI MUNCITORI ASIATICI PENTRU AFACEREA DUMNEAVOASTRĂ?

Sunt de acord ca datele mele (nume, email, telefon) sa fie prelucrate de Navon Jobs SRL in vederea comunicarii si interesului legitim al acesteia.

Related Posts

Leave a Reply

Call Now Button