info@navonjobs.com
|
+40 731 419 375
             
roEnglish

De ce preferă angajatorii din România forța de muncă asiatică?

În ultimii ani, politicile de imigrare au suferit schimbări, multe state fiind nevoite să își schimbe legislația pentru a putea primi din ce în ce mai mulți muncitori străini. În cele mai multe cazuri, străinii vin să lucreze în România în domenii precum afacerile sau construcțiile.

Domeniile în care acestea se angajează sunt diferite, dar la mare căutare sunt posturile din HoReCa, construcţii sau turism.

 

Care sunt responsabilitățile angajatorilor în procesul de angajare de forță de muncă asiatică și străină?

Firmele interesate să angajeze muncitori străini, dar și străinii care doresc să lucreze în România o pot face cunoscând conditiile legale. Este vorba despre prevederile OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor. De asemenea, alte aspecte legislative sunt detaliate și în OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.

Procedura angajării străinilor de către angajatori, persoane fizice sau juridice din România, necesită parcurgerea următoarelor etape:

  • obţinerea avizului de angajare;

  • obţinerea unei vize de lungă şedere;

  • obţinerea dreptului de şedere;

  • eliberarea unui permis de şedere în scop de muncă / în scop de detaşare.

În România, angajarea cetățenilor străini se realizează în baza avizului de angajare, solicitat de angajator și eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări, prin formațiunile sale teritoriale. De cele mai multe ori, angajarea personalului străin, cu atât mai mult angajarea unor oameni care vin din afara spațiului european, este un proces de durată, care implică o serie de aspecte legislative. Personalul asiatic și străin se supune legislației de muncă din România, prin urmare angajatorii vor avea aceleași drepturi și obligații față de ei.

Avantajele alegerii forței de muncă asiatice vor putea fi imediat observate în cadrul companiei dumneavoastră, personalul străin fiind în principiu stabil pe întreaga perioadă a contractului de muncă încheiat cu angajatorul.

Navon Jobs vă oferă gama completă de servicii recrutare personal asiatic pentru acoperirea nevoilor de personal ale companiilor românești. Ne dorim să furnizăm în continuare servicii conduse de calitate și ne străduim în permanență să îmbunătățim gama noastră de servicii pentru a oferi clienților noștri cele mai bune soluții de resurse umane.

 

Care sunt motivele pentru care se recomandă alegerea personalui asiatic și străin?

Asiaticii sunt foarte productivi, se adaptează ușor cerințelor de la locul de muncă și tratează jobul cu multă responsabilitate. În plus, angajații asiatici sunt dispuși să lucreze și peste program, considerând că așa aduc un plus de valoare companiei.

Nu în ultimul rând, calificarea candidaților asiatici este un argument solid pentru care recrutarea lor poate fi benefică pentru firma ta. Aceștia sunt pregătiți într-o gamă vastă de domenii, de la construcții, la industria HoReCa și sfera de îngrijire și educație. Adaptabilitatea la diferite medii si situatii, dar și rezistența la stres constituie un avantaj important. Angajații asiatici sunt aleși direct de către specialiștii noștri, pe baza aptitudinilor dovedite în urma interviului, a testului în limba engleză, precum și în urma probelor practice. La Navon Jobs, fiecare candidat este supus unei probe practice, în funcție de dorințele angajatorului.

Spre exemplu, muncitorii vietnamezi se remarcă prin rezistența fizică și posibilitatea de a lucra peste programul obișnuit astfel încât să-și atingă obiectivele stabilite. Prezentabili, harnici și dornici să muncească, forța de muncă din Vietnam poate face cu adevărat diferența pe piața muncii din România.

Despre Navon Jobs

Din cauza deficitului de angajați, România s-a tranformat din exportator în importator de forță de muncă. Așa se face că, în prezent, Navon Jobs aduce pe piața locală a muncii angajați din Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Pakistan, Bangladesh, India, Sudan, Brazilia.

Recrutăm personal asiatic și străin din Nepal, Sri Lanka, Vietnam, India, Pakistan, Bangladesh, Sudan, Brazilia și alte piețe emergente în următoarele domenii de activitate: Agricultură, Asistență/ Îngrijire bătrâni, Babysitter, Comerț, Construcții, Servicii Financiare, Industria Alimentară, IT, Horeca, Minerit, Inginerie mecanică și electrică, Producția de petrol și gaze, Servicii Publice, Livrare, Industria textilă, Transport, Fabricarea echipamentelor de transport și Utilități.

Calificarea candidaților asiatici reprezintă un argument solid pentru care recrutarea lor poate fi benefică pentru firma ta. Prin urmare, dacă și firma ta se confruntă cu deficitul de personal, ai toate motivele să optezi pentru serviciile pe care ți le punem la dispoziție.

Doriți să recrutați personal asiatic pentru afacerea dumneavoastră?

Related Posts

Leave a Reply

Call Now Button