info@navonjobs.com
|
+40 731 419 375
             
ro

Cum rezolvăm lipsa forței de muncă din România prin recrutarea personalului asiatic și străin

Lipsa forței de muncă rămâne și în 2020 una dintre problemele esențiale cu care zone economice importante ale țării noastre se confruntă. Urmările negative ale emigrării masive se resimt în majoritatea sectoarelor de activitate, printre cele mai importante numărându-se și agricultura, domeniul construcțiilor, sau HoReCa. În prezent, deficitul de personal este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă angajatorii români. Pentru ocuparea locurilor de muncă din România, companiile multinaționale, dar și firmele cu mai puțini angajați, apelează la firme de recrutare personal asiatic și străin.

Motivele pentru care angajatorii români apelează la diverse forme de colaborare cu firme de recrutare personal asiatic și străin sunt evidente și previzibile:

• migrația accentuată a forței de muncă către țări mai dezvoltate
• scăderea dramatică a natalității
• modificarea cerințelor și pretențiilor angajatorilor
• schimbările generate de noile tendințe de pe piața recrutărilor

Marile companii din România apelează la firme de recrutare și plasare a forței de muncă asiatică și străină

Deși unul dintre motivele importante ale migrației lucrătorilor autohtoni este reprezentat de salariile mici plătite de angajatori, în mod paradoxal, aceștia sunt dispuși să plătească de două-trei ori mai mult pentru forță de muncă străină. Muncitorii asiatici și străini care vin în România sunt vorbitori de limbă engleză, sunt sociabili și se integrează ușor la locul de muncă. Cele mai multe angajări se fac prin agenții de recrutare și plasare a forței de muncă asiatică și străină.

Etapele angajării străinilor de către angajatori, persoane fizice sau juridice din România, sunt următoarele:

• obţinerea avizului de angajare;
• obţinerea unei vize de lungă şedere;
• obţinerea dreptului de şedere;
• eliberarea unui permis de şedere în scop de muncă / în scop de detaşare.

Navon Jobs, firmă de recrutare personal asiatic, vine în sprijinul angajatorilor români

În acest context, întrebarea cea mai importantă rămâne: ce pot face angajatorii români pentru a evita criza de personal sau pentru a ieși din această situație? Simplu: angajarea muncitorilor asiatici, cu sprijinul agenției Navon Jobs.
Apelând la serviciile noastre, nu doar că vei avea în firma ta angajați harnici, responsabili și bine pregătiți, ci vei și beneficia de garanția că aceștia vor lucra pe termen lung. În plus, în cazurile excepționale în care apar incompatibilități de orice natură a angajaților asiatici la locul de muncă, ne obligăm să înlocuim angajatul în cel mai scurt timp, pe cheltuiala noastră.

Despre Navon Jobs

Navon Jobs este o agenție de top de recrutare si plasare de forță de muncă asiatică și străină pentru angajatorii din România.
Întrucât angajamentul nostru este să facem parte din povestea dumneavoastră de succes, personalul nostru este instruit și are experiență pentru a ne asigura că preocupările clienților noștri sunt tratate serios și abordate în mod echitabil. Ne ocupăm personal de selecția candidaților și le asigurăm o perioadă de training și o introducere în cultura românească înainte de a ajunge în România.
Recrutăm personal străin din Nepal, Sri Lanka, Vietnam, India, Pakistan, Bangladesh, Sudan, Brazilia și alte piețe emergente în următoarele domenii de activitate: Agricultură, Asistență/ Îngrijire bătrâni, Babysitter, Comerț, Construcții, Servicii Financiare, Industria Alimentară, IT, Horeca, Minerit, Inginerie mecanică și electrică, Producția de petrol și gaze, Servicii Publice, Livrare, Industria textilă, Transport, Fabricarea echipamentelor de transport și Utilități.

Doriți să recrutați personal asiatic pentru afacerea Dvs.?

Related Posts

Leave a Reply