info@navonjobs.com
|
+40 731 419 375
             
roEnglish

Criza de personal din România – care sunt potențialele soluții?

Faptul că România trăiește azi o criză majoră de personal nu mai este o noutate pentru nimeni. În prezent, deficitul de personal este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă angajatorii români.

Lipsa forței de muncă rămâne și în 2021 una dintre problemele esențiale cu care zone economice importante ale țării noastre se confruntă.

Pentru ocuparea locurilor de muncă din România, companiile multinaționale, dar și firmele cu mai puțini angajați, apelează la firme de recrutare personal asiatic și străin.

 

În ultimii ani, România a reprezentat o țară destul de atractivă pentru investiții, datorită următorilor factori:

  • taxarea destul de avantajoasă pentru companii

  • costul de muncă redus, comparativ cu Europa de Vest

  • avantajul lingvistic (românii în general învață cu ușurință o limbă străină)

  • apartenența la Uniunea Europeană (care a facilitat transferul de mărfuri și capital deci a crescut atractivitatea României pentru investitori)

 

Marile companii din România apelează la firme de recrutare și plasare a forței de muncă asiatică și străină

Deși unul dintre motivele importante ale migrației lucrătorilor autohtoni este reprezentat de salariile mici plătite de angajatori, în mod paradoxal, aceștia sunt dispuși să plătească de două-trei ori mai mult pentru forță de muncă străină. Muncitorii asiatici și străini care vin în România sunt vorbitori de limbă engleză, sunt sociabili și se integrează ușor la locul de muncă. Cele mai multe angajări se fac prin agenții de recrutare și plasare a forței de muncă asiatică și străină.

Personalul asiatic este bine pregătit si foarte serios. Mai mult decât atât, asiaticii lucrează rapid și eficient. Majoritatea celor care vin din Asia sunt vorbitori de limba engleză, ceea ce ajută mult angajatorul, dar și relațiile de muncă dintre asiatici și colegii români. Mai mult, asiaticii sunt foarte productivi, se adaptează ușor cerințelor de la locul de muncă și tratează jobul cu multă responsabilitate.

Salariile acceptate de personalul asiatic sunt mai mici, iar aceștia acceptă mult mai ușor să lucreze în plus față de programul normal de lucru. Ei vin în România pentru a munci și pentru a câștiga bani pentru familiile lor din țara natală.

 

Condiții de recrutare personal asiatic

Putem constata faptul că angajarea muncitorilor asiatici este o alegere înțeleaptă pe care ar trebui să o considere orice angajator. Asiaticii reprezintă în acest moment cea mai bună variantă pentru soluționarea efectelor deficitului de pe piața forței de muncă din România.

Conform legislației din România, angajarea cetățenilor străini implică respectarea unor condiții și obligații de care trebuie să țină cont atât angajatul, dar mai ales angajatorul. Procedura de angajare poate să difere în funcție de mai mulți factori, precum locul de proveniență al viitorului angajat (în cazul de față muncitori din Asia) cât și de calificarea acestuia.

 

Etapele angajării străinilor de către angajatori, persoane fizice sau juridice din România, sunt următoarele:

obţinerea avizului de angajare;

obţinerea unei vize de lungă şedere;

obţinerea dreptului de şedere;

eliberarea unui permis de şedere în scop de muncă / în scop de detaşare.

 

Navon Jobs, firmă de recrutare personal asiatic și străin, vine în sprijinul angajatorilor români

Venim în sprijinul clientului preluând activitatea de recrutare și selecție de personal folosind metodele proprii și baza noastră de date.

Întrucât angajamentul nostru este să facem parte din povestea dumneavoastră de succes, personalul nostru este instruit și are experiență pentru a ne asigura că preocupările clienților noștri sunt tratate serios și abordate în mod echitabil. Ne ocupăm personal de selecția candidaților și le asigurăm o perioadă de training și o introducere în cultura românească înainte de a ajunge în România.

Recrutăm personal străin din Nepal, Sri Lanka, Vietnam, India, Pakistan, Bangladesh, Sudan, Brazilia și alte piețe emergente în următoarele domenii de activitate: Agricultură, Asistență/ Îngrijire bătrâni, Babysitter, Comerț, Construcții, Servicii Financiare, Industria Alimentară, IT, Horeca, Minerit, Inginerie mecanică și electrică, Producția de petrol și gaze, Servicii Publice, Livrare, Industria textilă, Transport, Fabricarea echipamentelor de transport și Utilități.

Cei mai mulți angajați străini provin din Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Vietnam, India, dar și din Sudan sau Brazilia. Folosim agenții de top de verificare a creditelor pentru a efectua verificări complete ale antecedentelor penale ale tuturor candidaților noștri.

Doriți să recrutați personal asiatic pentru afacerea dumneavoastră?

Related Posts

Leave a Reply

Call Now Button