info@navonjobs.com
|
+40 731 419 375
             
ro

Ce reprezintă fluctuația de personal și cum se poate evita?

În zilele noastre, multe companii românești se confruntă cu lipsa de personal, deficitul de talente care se reflectă în timpul lung necesar pentru recrutare respectiv în fluctuația de angajați – urmare a faptului că oamenii sunt sistematic abordați cu noi oferte de angajare de competiția directă sau de alți jucători din piață. Fluctuaţia de personal este un fenomen actual care afectează domeniul IT, industria hotelieră, comerțul, dar şi industria textilă.
Conform statisticilor din ultimii ani, printre cauzele pentru care angajaţii vor să renunţe la job se numără: problemele cu banii, relaţia cu şeful, posibilităţile de dezvoltare, siguranţa jobului, distanţa faţă de casă sau condiţiile fizice de lucru. Se mai adaugă vârsta şi poziţia pe care o ocupă persoanele respective în cadrul companiei. Fluctuatia are, însă, și alte neajunsuri, în afara pierderii unor oameni-cheie, și anume costurile ridicate pe care le aduce. Totodată, este bine cunoscut şi faptul că tinerii sunt predispuşi să renunţe mai uşor la un loc de muncă decât angajaţii cu o experienţă profesională mai vastă. Deși tinerii sunt mai adaptabili în comparație cu persoanele mai în vârstă, nu au răbdare să treacă prin toate etapele unei cariere profesionale.

Ce pot face angajatorii pentru a evita fluctuația personalului?

Găsirea unui nou angajat, potrivit nevoilor business-ului, este cu atât mai dificilă, cu cât emigrarea românilor a devenit un fenomen de amploare. În acest context, întrebarea cea mai importantă rămâne: ce pot face angajatorii, astfel încât să evite fluctuația personalului și, implicit, costurile pe care le implică înlocuirea unui angajat? Soluția este angajarea muncitorilor asiatici și străini, cu ajutorul echipei Navon Jobs. Angajarea muncitorilor străini a devenit mult mai simplă, iar dedicarea noastră față de fiecare client în parte ne poziționează în topul celor mai căutate agenții de recrutare personal asiatic.
Recrutarea de personal asiatic și străin nu se încheie însă aici pentru o firmă serioasă, așa cum este Navon Jobs – rămânem aproape de clienții noștri și de muncitorii recrutați pentru a contribui la integrarea lor la noul loc de muncă și în societatea românească.

De ce să alegi personal asiatic pentru compania ta

Personalul asiatic este bine pregătit si foarte serios. Mai mult decât atat, asiaticii lucrează rapid și eficient. Majoritatea celor care vin din Asia sunt vorbitori de limba engleză, ceea ce ajută mult angajatorul, dar și relațiile de muncă dintre asiatici și colegii români.
Asiaticii sunt foarte productivi, se adaptează ușor cerințelor de la locul de muncă și tratează jobul cu multă responsabilitate. În plus, angajații asiatici sunt dispuși să lucreze și peste program, considerând că așa aduc un plus de valoare companiei. Nu în ultimul rând, calificarea candidaților asiatici este un argument solid pentru care recrutarea lor poate fi benefică pentru firma ta. Aceștia sunt pregătiți într-o gamă vastă de domenii, de la construcții, la industria HoReCa și sfera de îngrijire și educație.

Recrutare resurse umane Asia

Din cauza deficitului de angajați, care se acutizează de la un an la altul, România s-a tranformat din exportator în importator de forță de muncă. Așa se face că, în prezent, Navon Jobs aduce pe piața locală a muncii angajați din Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Pakistan, Bangladesh, India, Sudan, Brazilia. Recrutăm personal asiatic și străin din Nepal, Sri Lanka, Vietnam, India, Pakistan, Bangladesh, Sudan, Brazilia și alte piețe emergente în următoarele domenii de activitate: Agricultură, Asistență/ Îngrijire bătrâni, Babysitter, Comerț, Construcții, Servicii Financiare, Industria Alimentară, IT, Horeca, Minerit, Inginerie mecanică și electrică, Producția de petrol și gaze, Servicii Publice, Livrare, Industria textilă, Transport, Fabricarea echipamentelor de transport și Utilități.
Calificarea candidaților asiatici este un argument solid pentru care recrutarea lor poate fi benefică pentru firma ta. Aceștia sunt pregătiți într-o gamă vastă de domenii pentru care recrutăm personal asiatic, de la construcții, la industria HoReCa.
Asiaticii reprezintă în acest moment o opțiune viabilă pentru soluționarea efectelor deficitului de pe piața forței de muncă din România. Întrucât angajamentul nostru este să facem parte din povestea dumneavoastră de succes, personalul nostru este instruit și are experiență pentru a ne asigura că preocupările clienților sunt tratate serios și abordate în mod echitabil. Folosim agenții de top de verificare a creditelor pentru a efectua verificări complete ale antecedentelor penale ale tuturor candidaților noștri.

Doriți să recrutați personal asiatic pentru afacerea Dvs.?

Related Posts

Leave a Reply