[email protected]
|
+40 733 760 777
             
roEnglish

Asiaticii – forță de muncă majoră în România

Asiaticii reprezintă soluția ideală pentru antreprenorii din România, care duc lipsă de forță de muncă. În situația actuală, unde economia României este critică, investitorii români trebuie să găsească soluții rapide pentru a nu risca falimentul afacerii. Companiile mari sau mici sunt în căutare de muncitori, întrucât cetățenii români preferă să lucreze în străinătate, în țări precum Germania, Italia, Spania sau Grecia. Astfel, antreprenorii din România apelează cu încredere la agențiile de recrutare personal străin, precum Navon Jobs.

Agenția Navon Jobs recrutează personal asiatic și străin din țări precum Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Vietnam, India, Bangladesh dar și din Sudan sau Brazilia. Toți candidații sunt aleși după un proces de selecție extrem de strict și profesional la care contribuie și viitorii angajatori, în timpul interviurilor live.

De ce să alegi forța de muncă din Asia

Companiile din România apelează la forță de muncă din Asia, întrucât principalele atuuri ale asiaticilor sunt seriozitatea și stabilitatea. În contextul pandemiei, foța de muncă asiatică este la mare căutare, cu toate că mulți români s-au întors în țară. Se poate observa o cerere crescută pentru bone, muncitori necalificați pe șantiere și șoferi. De asemenea, în industria HoReCa, din cauza crizei provocate de epidemie, există mari pierderi financiare care au dus la falimentul anumitor afaceri. Cu toate acestea, asiaticii sunt la mare căutare pentru ocuparea posturilor de barman, chelner, bucătar sau spălător de vase. Oamenii din Asia sunt muncitori și apreciază toate formele de muncă, fiind obișnuiți cu condiții de lucru mai dure. De asemenea, cei de origine asiatic preferă să lucreze în România, întrucât mediul de lucru este plăcut, iar salariul este atractiv.

Pentru cei care vor să angajeze cetățeni străini, nivelul minim de salarizare este de 2.350 lei brut, începând cu data de 13.01.2021.
Bineînțeles, salariile diferă și în funcție de experiență și postul ocupat. De exemplu, un sudor poate primi între 800 și 1000 de dolari, în funcție de pregătirea anterioară. Un ajutor de bucătar încasează 450 de dolari pe lună, iar un chef între 800-1200 de dolari. În construcții, salariile pentru muncitorii necalificați se încadrează în funcție de 500-550 de dolari, iar cei calificați pot ajunge și la salariu de 1000 de dolari pe lună. Salariile sunt atractive și mult mai mari față de cele din țara lor natală. De asemenea, trebuie să ținem cont de faptul că angajatorul este obligat să le asigure muncitorilor străini masă și spațiu de locuit.

Cererea muncitorilor străini a fost mare, anul trecut. Din contingentul de 30.000 de lucrători străini stabilit pentru anul 2020, până la finalul anului au fost eliberate 27.258 avize de angajare (90,8% din total), potrivit informațiilor transmise de către Inspectoratul General pentru Imigrări.

La finalul anului 2020, Guvernul a revizuit estimările pentru 2021 și a ajuns la un contingent mai mic, de doar 25.000 de muncitori străini pentru piața forței de muncă din România. Dar lucrurile s-au schimbat. Dacă la început premierul Cîțu a decis majorarea cu 10.000 a contingentului de lucrători străini, acum numărul a fost stabilit la un total de 50.000 de muncitori. Acest lucru se datorează lipsei forței de muncă. Este nevoie de un număr de 160.000 de muncitori pentru piața de muncă din România.

De ce să alegi Navon Jobs

Navon Jobs oferă soluții inovatoare de recrutare a forței de muncă asiatică și străină, conectând potențialul uman la puterea afacerilor. Servim atât organizații mari, cât și mici, din toate sectoarele de industrie prin serviciile sale.

Procesul de listare și selecție este unul dintre reperele cheie ale activității noastre. Asigurăm calitatea candidaților pentru a ne asigura că toți candidații sunt corecți, în funcție de abilitățile necesare. Deoarece angajamentul nostru este să facem parte din povestea dumneavoastră de succes, personalul nostru este instruit și are experiență pentru a ne asigura că preocupările clienților sunt tratate serios și abordate în mod echitabil.

De asemenea alegând agenția Navon Jobs:
– garantăm înlocuirea gratuită a resursei umane în cazul în care aceasta nu se potrivește mediului de lucru;
– punem la dispoziție un consultant dedicat;
– ne ocupăm personal de selecția candidaților;
– asigurăm tuturor candidaților o perioadă de training și o introducere în cultura românească înainte de a ajunge în România;
– rezolvăm rapid toate formalitățile legate de serviciile de recrutare și plasare de muncitori asiatici;

DORIȚI SĂ RECRUTAȚI MUNCITORI ASIATICI PENTRU AFACEREA DUMNEAVOASTRĂ?

Sunt de acord ca datele mele (nume, email, telefon) sa fie prelucrate de Navon Jobs SRL in vederea comunicarii si interesului legitim al acesteia.

Leave a Reply

Call Now Button